vrijdag 26 april 2013

Kokostiramisu met mangotatin

Ingrediënten voor 6 peronen
  • 6 lange vinger
  • 250 g mascarpone
  • 3 eierdooiers
  • 400g fijne kristalsuiker
  • 70  g geraspte kokos (je mag het ook 20 gr minder doen, als je niet voor de smaak kokos bent)
  • geraspte schil van 1/2 sinaasappel
  • 1 eetlepel rum
  • 100 ml vloeibare room
  • 1 vanillestokje
  • 120 g boter
  • 2 mango's
  • 4 eetlepesl Malibu
Bereidingswijze
  1. Meng in een kom de mascarpone, eierdooiers, 100 g suiker, de kokos, de sinaasappelrasp en de rum.
  2. Klop de room stijf en schep hem door het mengsel. Zet dit op een koele plaats.
  3. Schil de mango's en snijd ze in kleine stukjes. Snij de boter in grote dobbelstenen.
  4. Kook in een pan de rest van de suiker met 80 ml water en het in de lengte gespleten vanillestokje tot een blonde karamel ontstaat (Niet in de suiker roeren als je niet weet hoe je karamel moet maken).
  5. Als de suiker gekleurd is, doe je er de blokjes boter bij en de stukjes mango. Meng alles onder en laat 10 minuten op een zacht vuur staan. Neem het vanillestokje eruit en laat afkoelen. Dit kan lang duren ( ongeveer 30 minuten tot 1 a 2 uur)
  6. Wentel de lange vinger eventjes in Malibu en leg ze in het glas
  7. Schep daarop een laag mascarponeroom. Verdeel de afgekoelde mangotatin over je glazen en voeg de rest van de mascarponeroom toe.
  8. Bestrooi ze naar wens met geraspte kokos en zet minstens 4 uur in de koelkast.
Tips
- voor wie niet is voor zoveel alcohol kan je mangosap gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten