donderdag 23 mei 2013

mango-passievruchten cupcakes

voor 18 stuks
  • 115 g zachte boter
  • 115 g fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel fijngeraspte sinaasappelschil
  • 2 losgeklopte eieren
  • 115 g zelfrijzende bloem (bakmeel)
  • 55 g gedroogde mango (in de natuurwinkel)
  • 1 eetlepel sinaasappelsap (geperst kan ook)
GLAZUUR
  • 200 g bloemsuiker
  • zaadjes en pulp van 1 passievrucht
  • 1 -2 eetlepel sinaasappelsap
werkwijze
  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Zet 18 papieren vormpjes in meerdere cupcakevormen.
  2. Klop de boter, suiker en het rapsel in een grote kom licht en luchtig.
  3. Klop er geleidelijk de eieren door
  4. Zeef het meel erboven en voeg de mango en sinaasappelsap toe. Spatel alles met een metalen lepel voorzichtig door elkaar.  
  5. Schep het beslag in de vormpjes. Bak de cupcakes 20minuten in de oven, of tot ze goudbruin en gerezen zijn en stevig aanvoelen. Laat ze goed afkoelen op een taartrooster
  6. Zeef voor het glazuur de poedersuiker boven een kom en voeg de zaadjes en pulp van de passievrucht en 1 eetlepel sinaasappelsap toe.
  7. Meng tot een glad glazuur en voeg indien nodig nog extra sinaasappelsap toe.
  8. Schep het glazuur over de koude cupcakes en laat het hard worden.
Smakelijk!





Tips
-Zorg alleszins dat cakes koud zijn voor je het glazuur erop schept.
-Gedroogde mangoschijfjes vind je in verschillende natuurwinkels. Bij mij was het in Zottegem "De Korenbloem".


Geen opmerkingen:

Een reactie posten