woensdag 22 mei 2013

Tiramisu van abrikozen en mango

Ingrediƫnten voor 6 personen
  • 3 plakken peperkoek
  • 250 gr mascarpone
  • 3 eiderdooiers
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 100 ml vloeiebare room
  • geraspte schil van 1/2 sinaasappel
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 150 g abrikozen in kleine blokjes
  • 100 g mango, in kleine blokjes
  • 4 eetlepels cointreau
  • gehakte pistachenoten
bereiding
  1. karamelliseer in een kookpan 50 gr suiker met 1 eetlepel water.
  2. Giet het sinaasappelsap erbij en voeg de abrikozen- en mangoblokjes toe. Laat het mengsel 5 minuten op een zacht vuur sudderen. En laat het daarna afkoelen op een koele plaats
  3. meng in een beslagkom met een vork de masarpone, de eierdooiers, de rest van de suiker en sinaasappelrasp. Klop eerst de eidooiers met de suiker goed stijf, dan pas doe je de rest erbij.
  4. klop de room stijf en schep hem door het mengsel.
  5. Dompel de peperkoek in de cointreau en leg het in elk glas
  6. Schep daarop een laagje mascarponeroom. Verdeel er de blokjes abrikoos en mango over. Voeg de rest van de mascarpone over
  7. Bestrooi de tiramisu's met gehakte pistachenoten en zet ze minstens 4 uur in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten