zondag 25 augustus 2013

Courgetten met gehakt en tomatensaus

Eigen recept.

Ingrediƫnten voor 4 personen
  • 2 grote courgettesOpties
  • 500 gr gemengd gehakt.
  • blik tomatenstukjes met basilicum
  • 1 ei
  • peper, zout, muskaatnoot.
  • naar smaak toe te voegen: oregano, permezaanse kaas
  • aardappelen voor 4 pers.

Bereiding
  1. Was de courgettes en snij het kroontje en het einde eraf. Snij de courgetten overlangs (in de lengte) door en lepel een deel van de pulp eruit. 
  2. Bereidt je gehakt: voeg een ei, peper, zout en muskaatnoot toe naar smaak. 
  3. Voeg een half blik tomatenstukjes toe en roer het eronder. 
  4. Wrijf je ovenschaal in met olijfolie en leg daarin de gehalveerde courgettes in. De schaal mag goed gevuld zijn.
  5. Verdeel het gehakt op de uitgeholde courgettes en schep naar smaakt nog wat tomatenstukjes uit het blik erop. Eventueel kun je er nog gedroogde oregano op strooien, maar dit is volledig naar je eigen smaakt. 
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C en zet de schaal minstens 45 minuten erin.
    Voor wie wil, strooit er 10 minuten voor het einde van de baktijd nog parmezaanse kaas over. 
  7. Serveer daarbij aardappelen bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten