zondag 25 augustus 2013

Tropische ananascupcakes

Voor 12 stuks
  • 2 schijven ananas, uit blik
  • 85 g zachte boter 
  • 85 g fijne kristalsuiker
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 85 g zelfrijzend bakmeel 
Werkwijze
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Zet 12 papieren vormpjes in een cupcakevorm. 
  2. Laat de ananasschijven uitlekken en bewaar 1 eetlepel van het sap. Snijd de ananas heel fijn.
  3. Meng de boter en suiker in een grote kom en klop tot een luchtig mengsel.
    Voeg geleidelijk het ei toe.
    Zeef het meel boven de kom en spatel het met een metalen lepel door het mengsel
    Spatel de ananasstukjes en het sap erdoor.
  4. Verdeel het beslag over de papieren vormpjes.
    Bak de cakejes 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en gerezen zijn en stevig aanvoelen. Laat ze afkoelen op een rooster.

Voor de topping
    • 2 eetlepels zachte boter
    • 100 g roomkaas (mascarpone)
    • geraspte schil van 1 citroen of limoen
    • 100 g poedersuiker
    • 1 theelepel citroen- of limoensap
    1. Meng de boter en roomkaas met de handmixer in een grote kom tot een glad mengsel.
    2. Voeg het rapsel toe en zeef de poedersuiker erboven. En meng alles goed met een metalen lepel. Klop er geleidelijk zo veel sap door tot er een goed smeerbaar glazuur ontstaat. 
    3. Schep het glazuur in een spuitzak met een grote stervormige spuitmond
      Spuit een toef glazuur op elke cupcake
tips
Mix zeker niet een 2de keer vanaf "stap 2 van de topping" want dan klontert het en het lijkt of het geschift is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten