vrijdag 13 september 2013

Tiramisucupcakes

Voor 12 stuks

  • 115 g zelfrijzende bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 115 g zachte boter
  • 115 g lichtbruine basterd suiker
  • 2 eieren, losgeklopt
Werkwijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet 12 papieren vormpjes in een cupcakevorm
  2. Zeef de bloem en bakpoeder boven een grote kom.
  3. Voeg de boter, suiker en eieren toe en klop alles met de handmixer tot een gladde deeg
  4. Schep het deeg in de vormpjes.
    Bak de cupcakes 15 - 20 minuten  in de oven of tot ze goudbruin en gerezen zijn en stevig aanvoelen
  5. maak intussen de koffiesiroop terwijl ze in de oven zitten
Koffiesiroop
    • 2 theelepels instantkoffie 
    • 25 g poedersuiker 
    • 60 ml water
    1. Verwarm intussen de instantkoffie, poedersuiker en het water in een pannetje op een laag vuur.
    2. Roer tot de koffie en suiker zijn opgelost.
    3. Laat de siroop 1 minuut goed doorkoken en laat hem dan 10 minuten afkoelen
Haal de cupcakes uit de oven als ze klaar zijn.
Prik de bovenkant van de warme cupcakes overal in met een prikker.
Bestrijk ze met de koffiesiroop. Laat ze afkoelen op een rooster

Afwerking
  • 225 g mascarpone
  • 85 g fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepels marsala of zoete sherry
  • wat fijngeraspte chocolade of cacao
    • Doe de mascarpone, kristalsuiker en marsala in een kom.
    • Klop dit tot een mooi glad mengsel
    • Besmeer de bovenkant van de afgekoelde cupcakes ermee.
    • Leg een stersjabloon op de cupcakes en strooi er de geraspte chocolade over.

Smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten